www.otsm.idx.gr - Οι Τράπεζες Στο Μικροσκόπιο

Τηρεσίας

Τον Μάιο του 1988, έβγαλα άδεια διαρρύθμισης υπογείου αποθήκης για να χτίσω το εν λόγω υπόγειο. Στην πορεία των εργασιών με συμβούλεψε ο Μηχανικός να κάνω την χρήση του, κύρια κατοικία, λόγω του ότι είχε κλίση ο δρόμος και κάποια υπόλοιπα από το συντελεστή δόμησης για να καλύψω. Αφού υπέγραψα συναλλαγματικές και έδωσα προκαταβολή σε εργολάβο, ξεκίνησαν οι εργασίες, αλλά στην πορεία ο εργολάβος επειδή είχε προβλήματα υγείας, μου ζητούσε να κάνω υπομονή γιατί εκτός από εκείνον είχε πρόβλημα υγείας και το παιδί του.
Εγώ συνέχιζα να πληρώνω τα γραμμάτια με καλή πίστη.
Τελικά απεβίωσε ο εργολάβος και αποτάθηκα στον συνεταίρο του που είχε ήδη κάνει δική του εταιρεία. Εκείνος μου ζητούσε το 2000 υπερβολικά περισσότερα χρήματα για να τελειώσει κι ενώ υπολείπονταν 5 γραμμάτια των 350.000 δρχ δεν τα πλήρωσα. Το σύνολο κόστος εργασιών με το εργολαβικό κέρδος 30%,υστερα από 2 τεχνικές εκθέσεις 2 ανεξάρτητων μηχανικών, ήταν 4.000.000 δρχ και εγώ είχα πληρώσει 13.250.000 δρχ γιατί έβαλα πάνω από ολα την υγεία ενός ανθρώπου που δοκιμαζετο σοβαρά, μαζί και του παιδιού του. Ο συνέταιρος του όμως δεν ήταν της ίδιας αντίληψης με της δικής μου και το αποτέλεσμα ήταν να αποταθώ πλέον σε δικηγόρο και να ακολουθήσω την δικαστική οδό για την δικαίωση μου.
Μετά από μια αναβολή, το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει την αίτηση μου, με απόντα τον εναγόμενο, με 9 μήνες καθυστέρηση, με 2 μάρτυρες μηχανικούς που δεν μπήκε καν στον κόπο να εξετάσει, με πιστοποιητικό από το Υπουργείο υγείας που με υποχρέωνε λόγω κακοτεχνίας του αποχετευτικού δικτύου να επισκευάσω από την αρχή, που λίγο έλειψε να μην γίνει το δικαστήριο γιατί δήθεν κάποιος είχε τραβήξει το χαρτόσημο παράστασης δικηγόρου που ήταν κολλημένο στην τελευταία σελίδα και το γεγονός με όσα ακούγονται τελευταία και ότι ο δικηγόρος τους ο οποίος δεν παρευρέθη, στο διάστημα μέχρι να βγει η απόφαση έγινε γραμματέας του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά με έβαλε στην διαδικασία να σας στείλω το πρόβλημα μου, το οποίο δεν τελειώνει εδώ, υπάρχει και συνέχεια.

Ο Συνέταιρος του εκλιπόντα συνέταξε διαταγή πληρωμής και ενώ ήμουν στο εξωτερικό ( ταξιδεύω ως ναυτικός ), χωρίς να λάβω γνώση μπήκα στον Τειρεσία από το 2000. Ο κύριος αυτός δεν εξέδωσε δεύτερη διαταγή πληρωμής και η απαίτηση του παραγράφηκε. Εκτός του ότι μου οφείλει τα 9.250.000,εχασα το δικαστήριο και παραμένω στον Τειρεσία. Μέχρι σήμερα δεν έχει κοινοποιηθεί η απόφαση του δικαστηρίου, να προσφύγω στο εφετείο για την δικαίωση μου. Ενώ έχει παραγράφει η αξίωση του για τις 5 χ 350.000 δρχ συναλλαγματικών, ο Τειρεσίας ζητάει χαρτί εξόφλησης του. Είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο; Ο εργολάβος μου ζητάει να του υπογράψω για τα 9.250.000 δρχ ότι δεν του τα οφείλω και να μην κάνω έφεση. Πως μπορώ να βγω από τον Τειρεσία, ο οποίος λέει ότι τέτοια περίπτωση είναι μοναδική μέχρι τώρα, χωρίς να χάσω το δικαίωμα μου να ζητάω την διάφορα αυτή από τον εργολάβο;

Για κάθε πληροφορία που μπορεί να σας βοηθήσει για να με βοηθήσετε, καλέστε με στα τηλ.2104635155 η 6974306533.για να σας στείλω ακόμη ότι από την ακροαματική διαδικασία έχω, όπως ιδ. συμφωνητικό, συναλλαγματικές, πιστοποιητικό θανάτου του εκλιπόντος, πιστοποιητικό Υπουργείου Υγείας και ότι άλλο σας είναι χρήσιμο.

Διατελώ μετά τιμής
Κοντός Ιωάννης


Δάνεια: Προηγούμενη Σελίδα        Δάνεια: Αρχική Σελίδα        Δάνεια: Προηγούμενη Σελίδα
Advertised by Ati Advertising on se.gr