www.otsm.idx.gr - Οι Τράπεζες Στο Μικροσκόπιο

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

·          Η Κυβέρνηση μας κρύβει Ευρωκινδύνους

·          Αποκοιμίζονται οι ανυποψίαστοι πολίτες

·          Ανύπαρκτη και πάλι η ουσιαστική καθο-

δήγηση από το κράτος-εξουσιασή

"Παλιά καίγαν τα βιβλία, τώρα καίνε τα μυαλά", λέει ένα εκπληκτικά εύστοχο σύνθημα σε κάποιο τοίχο στον Ν. Κόσμο, προφανώς γραμμένο απο κάποιο ασυμβίβαστο νεαρό Ελληνόπουλο που αρνείται την υποταγή στο απαράδεκτο καθεστώς του "κράτους-εξουσιαστή". Απλά, το απορρίπτει συνολικά και απερίφραστα.

Και έτσι παραμένει πραγματικά ελεύθερος, χωρίς να χρειάζεται να σπεύσει  να γραφτεί σε κάποιο "κόμμα εξουσίας-συναλλαγής" για να ευτυχίσει με ένα "χρυσό" μέλλον με την καθοδήγηση από κάποιους επαγγελματικά καταξιωμένους ινστρούχτορες και έτσι γράφει συνθήματα στους τοίχους. Εάν τον ξέραμε, θα του ζητούσαμε να γράφει και το δικό μας σύνθημα: "Δανεισμός = τοκογλυφία + υποτέλεια + ευτελισμός". Πρόκειται για μαθηματικό αξίωμα. Ο τραπεζικός και μή δανεισμός είναι ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους για το σίγουρο κάψιμο μυαλών των πολιτών.

ΚΑΨΙΜΟ ΜΥΑΛΩΝ

Τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, το καθεστώς και οι εκφραστές του εφαρμόζουν με επιτυχία συνολικά ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ αλάνθαστους τρόπους καψίματος μυαλών: 1) το "κράτος-δυνάστης" που δεν αφήνει πολίτη χωρίς πίεση, μπελάδες και άλυτα προβλήματα, 2) τη γνωστή μας υπερχρέωση από τη πρωτογενή αγορά χρήματος (τράπεζες) και τη δευτερογενή (τοκογλύφοι της γειτονιάς), 3) τον εθισμό στον απύθμενο τζόγο που προσφέρει το Κράτος και τα εθνικά μας καζίνο, 4) τον στρουθοκαμιλισμό για τα ναρκωτικά, 5) τη πολιτική "φιλικής προστασία" (έτσι λέγεται τώρα το κομματικό ρουσφέτι), 6) το πετυχημένο τρίο πολιτικής απάτης, διαφήμισης και δημοσκοπήσεων, 7) τα υποταγμένα ΜΜΕ που φιλτράρουν τις ειδήσεις εισπράττοντας διαφημίσεις, 8) τη διαπλοκή που εξαγοράζει (σχεδόν) τα πάντα, 9) τις "δημιουργικές στατιστικές" που δικαιολογούν τα πάντα, 10) η διαφθορά ήταν, είναι και θα παραμείνει αόρατη ενώ η νομοθεσία και το τραπεζικό απόρρητο προστατεύουν τους κομπιναδόρους, κοτερούχους και λοιπούς οικονομισσάριους και το σύγχρονο Εθνικό μας δόγμα "η υπέρτατη αρετή είναι η αρπαχτή" 11) η εκπαίδευση παραμένει κλειστή, στεγνή, αναχρονιστική, μακρυά από τις ανάγκες τόσο των πολιτών όσο και της παραγωγής, 12) Σύνταγμα και νόμοι υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται ίσα για όλους, 13) ο πνευματικός κόσμος της Χώρας δεν αντιδρά στην Εθνική μας αθλιότητα (φωτεινές εξαιρέσεις ο Αρχιεπίσκοπος και πολλοί άλλοι όρθιοι Ελληνες - για την πολιτική εξουσία να μην γίνεται λόγος, εκτός ελάχιστων περιπτώσεων - μία είναι ο κ. Γ. Καρατζαφέρης), 14) το καλό του Εθνους (όραμα, ασφάλεια, εξωτερική πολιτική, γλώσσα, ιστορική και εθνική ταυτότητα, κλπ) είναι αυτό που μπορεί να κρίνουν για τον "υπερήφανο και αφέντη Λαό" μόνο οι αρμόδιοι χαρισματικοί και μή άρχοντες, οι υπόγειοι "παράγοντες" όπως "αναλύει" ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος (κι' εκεί πέσαμε σε τραπεζικό) και, τέλος, 15) το πολύπλευρο, ατέλειωτο και θεσμοθετημένο πια "παραμύθιασμα" του "ηθικά και πνευματικά απονευρωμένου πολίτη. Αυτό είναι το σύγχρονο Εθνικό μας δράμα. Ζητείται εναγώνια και γρήγορα η διέξοδος.

ΕΥΡΩ-ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΑ

Μαζί με τα παραμύθια και τις υποσχέσεις των μεγάλων προς τους μικρούς περί ελκύθρων, καμινάδων και Αγίων-Βασίληδων, ειδικά αυτές τις γιορτές ζούμε ένα μοναδικό παραμύθιασμα εξουσιαστών προς όλους τους ενήλικες Ελληνες. Στήθηκε αυτή η τεράστια Ευρωπαϊκή επιχείρηση για την εισαγωγή του Ευρώ. Και καλά μπήκαμε στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Είδαμε και βλέπουμε μια μεγάλη προετοιμασία. Και καλά γίνεται, προσεγμένα και υπεύθυνα (τον σχεδιασμό έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη, όχι βέβαια ο κ. Παπαδήμος που, ευτυχώς, είναι πλέον περιφερειάρχης). Οπως πολλοί Ελληνες οικονομολόγοι και τεχνοκράτες που καταλαβαίνουν αρκετά περισσότερα από όσα λέγονται και συζητούνται για την εισαγωγή του Ευρώ και τις επιπτώσεις, βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες στον καθένα μας, έκπληκτοι παρακολουθούμε και εμείς το ξετύλιγμα του πλάνου της επιχείρησης. Δεν την βλέπουμε σαν μια διαδικασία αντικατάστασης χαρτονομισμάτων και κερμάτων στις τσέπες μας και στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς. Και όμως προσπαθούν να μας πείσουν ότι περί αυτού πρόκειται.

Μας λένε ότι η αλλαγή είναι μια απλή διαίρεση δραχμών με το 340,75 και τελειώσαμε. Μας λένε να βγάλουμε πιστωτικές κάρτες για να γίνεται αυτόματα η μετατροπή όλων των συναλλαγών μας. Πολλοί Αφρικανοί, Ασιάτες και άλλοι ευκαιριακοί μικροπωλητές πουλάνε στους δρόμους κομπιουτεράκια που είναι η "λύση". Η Τράπεζα Ελλάδος κάνει διαφημιστική ενημέρωση δισεκατομμυρίων (δραχμών) στα ΜΜΕ. Κανένας δεν βγήκε να μας μιλήσει για την πραγματικότητα και τις επιπτώσεις που θα έχει στον καθένα μας. Ο "πληροφορών και σώζων εαυτόν, πληροφορηθήτω και σωθήτω", για ακόμα μια φορά. Κάποιες φιλότιμες προσπάθειες ανάλυσης και ενημέρωσης του κοινού έγιναν απο δημοσιογράφους αλλά αυτό ήταν δουλειά και υποχρέωση των αρμοδίων. Η διοίκηση ασκείται απο την εξουσία. Ο Τύπος απλά ελέγχει. Θα κάνουμε παρακάτω μια συνοπτική αναφορά σε όλα όσα δεν μας είπαν ή μας έκρυψαν οι "υπεύθυνοι ηγέτες" μας.

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΗΔΕΝ

Η ίδια Κυβέρνηση που όχι μόνο δεν προστάτεψε τους Ελληνες πολίτες από τους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους του Χρηματιστηρίου (με κεφαλαίο Χ, όπως οι Εβραίοι γράφουν το Ολοκαύτωμα με κεφαλαίο Ο) αλλά τους παραπλάνησε με τις γνωστές παραινέσεις στελεχών, κρατικών και παρακρατικών παραγόντων και παπαγαλακίων με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα (κάηκαν οι τσέπες και οι κόποι του κοσμάκη). Περιμένουμε από τους ίδιους να μας ενημερώσουν σωστά για την ουσία και τις επιπτώσεις της αλλαγής του Ευρώ; Οποιος το πιστεύει αυτό είναι επιεικώς αφελής. Η αλλαγή Παπαντωνίου με Χριστουδουλάκη στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας δεν αύξησε την αξιοπιστία. Υπάρχει μόνο μία περίπτωση να γίνει η Πλατεία Συντάγματος αξιόπιστη: Να γεμίσει με μισό εκατομμύριο καθολικά διαμαρτυρόμενους Χριστιανούς, πανωτοκίστες, θύματα επενδυτές της Σοφοκλέους, άνεργους κλπ, με ή χωρίς κατσαρόλες, όπως κάνουν στην Αργεντινή οι πολίτες εκεί. Και αυτοί είναι θύματα της ίδιας συνταγής: Παραμύθια της Περόν (Χαλιμάς εμείς), κυβερνήσεις της αφόρητης μετριότητας με επικεφαλής καθηγητές, υπερχρέωση Κράτους και πολιτών, υποσχέσεις, χαμένο πόλεμο στα νησιά Φώκλαντ (εμείς στην Κύπρο δεν μπορέσαμε κάν να φτάσουμε το 74 ενώ στα Ιμια... συγκρατηθήκαμε γιατί ο Υπουργός... έδινε συνέντευξη στην TV). Και αυτοί δεν είχαν και το σουπερ-φιάσκο Οτσαλάν. Τώρα, θα ρωτήσετε, πως εμείς δεν φθάσαμε σε αδιέξοδα. Καλή η ερώτηση. Η απάντηση είναι ότι τόσα χρόνια στηριζόμαστε κύρια στους κοινοτικούς πόρους και τα πακέτα που, όμως τελειώνουν. Η οικονομία στηρίζεται κύρια στις πολυεθνικές που φτιάχνουν τους δείχτες που μας παρουσιάζουν τα μαγειρεία της Πλατείας Συντάγματος. Η παραοικονομία βρίσκονταν επίσημα στο 30%, επίπεδο παγκοσμίου ρεκόρ στον Δυτικό κόσμο, και αυτό πριν πλημμυρίσει η χώρα απο τους έποικους που βέβαια δεν πληρώνουν φόρους. Οι τράπεζες κερδοσκοπούν ασύστολα με τοκογλυφικούς τόκους, πανωτόκια και πλειστηριασμούς που ήδη ξαναρχίζουν για να ξαναγίνει η χώρα μια απέραντη αίθουσα πλειστηριασμών για να αποτελειώσουν τους μικρομεσαίους και να συνεχίσουν την λεηλασία των νοικοκυριών με την τοκογλυφική καταναλωτική πίστη. Και μαζί με όλες αυτές τις συμφορές, έχουμε μείνει και χωρίς την κ. Μπέττυ Παπαζώη στο Υπουργείο Εξωτερικών! Το χρέος του Κράτους υπάρχει, οι πολίτες είναι καταχρεωμένοι και πολύ σύντομα θα αναβαθμισθούν επίσημα και σε υπερχρεωμένους. Τα πράγματα είναι πραγματικά πολύ δύσκολα τώρα που θα βγούνε οι "οροί της κυβερνητικής πληροφότησης με τις ναρκωτικές ουσίες ". Και εκεί θα υποχρεωθούμε να δούμε την αλήθεια κατάματα. Και τότε θα αρχίσουν οι πολύ άσχημες εκπλήξεις.

ΕΝΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΙΝΗΣ

Μας είπε ο Πρωθυπουργός ότι τώρα αρχίζει η πορεία για να καλύψουμε την διαφορά 30% περίπου πίσω από τον μέσο όρο εισοδημάτων των άλλων Ευρωπαίων. Ο Υπουργός υπολόγισε ότι, με τα σημερινά δεδομένα, θα το πετύχουμε αυτό σε 10 χρόνια. Και άλλα πολλά και αισιόδοξα. Συγκάλυψαν όμως μια σειρά από βασικές αλήθειες που συνηγορούν ότι τα πράγματα μπαίνουν κάτω από μεγάλες πιέσεις και κινδύνους για τους Ελληνες που, αντί του κλεισίματος της ψαλίδας, ενδέχεται να την δούν να ανοίχει περισσότερο:

Πρώτον, στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της ανοιχτής αγοράς, η Ελληνική οικονομία δεν έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά, αντίθετα, μειονεκτεί λόγω χαμηλής παραγωγικότητας που οφείλεται κύρια σε δομικούς παράγοντες (αναποτελεσματικό Κράτος με αφόρητη γραφειοκρατία, διαφθορά και χαμηλό επίπεδο υπηρεσιών, χαμηλή προσαρμογή σε νέες τεχνολογίες, ξεπερασμένο εκπαιδευτικό σύστημα, υποδομές συγκοινωνιών και επικοινωνιών, αναιμικές εξαγωγικές δυνατότητες, έλλειψη παράδοσης σε μεθόδους οργάνωσης και άλλους πολλούς μαζί με την μεγάλη απόσταση από τις υπόλοιπες χώρες)

Δεύτερον, ένα δυσανάλογο τμήμα του ενεργού πληθυσμού είναι κρατικοδίαιτο και εκτός επιχειρηματικής δραστηριότητας και πολύ δύσκολα θα αποτολμήσει κάποια αλλαγή ενώ υπάρχει γενική κόπωση από τα πολλά και συνεχή χρόνια της λιτότητας.

Τρίτον, το συγκριτικά χαμηλότερο επίπεδο τιμών θα ωθήσει τους παραγωγούς σε εξαγωγές με αποτέλεσμα η άνοδος των τιμών εδώ να κινηθεί πολύ γρηγορότερα από εκείνη των εισοδημάτων.

Τέταρτον, ικανά άτομα με προσόντα και ικανότητες θα δελεαστούν να φύγουν εκτός Ελλάδος για μεγαλύτερο εισόδημα και καλύτερες συνθήκες ζωής, περιορίζοντας έτσι το ήδη πολύ μικρό αριθμό δραστήριων και ικανών Ελλήνων.

Πέμπτον, η μόνιμα υψηλή ροπή προς κατανάλωση και κάλυψη χρόνια συμπιεσμένων αναγκών θα περιορίζει δραματικά τις επενδύσεις, ιδιαίτερα απο τους μικρομεσαίους με τις παράγωγες δυσμενείς επιπτώσεις στα εισοδήματά τους. Παράλληλα, οι τραυματικές εμπειρίες με τις εμπλοκές με τις τράπεζες και οι μαυροπίνακες των τελευταίων αποτελούν ανυπέρβλητα εμπόδια στην επιστροφή ικανών παραγωγών στην ενεργό δράση.

Εκτον, η συνολική φορολογία του Ελληνα με άμεσους και έμμεσους φόρους, πρόστιμα, μίζες και άλλες θεσμοθετημένες επιβαρύνσεις είναι πολύ υψηλές και λειτουργούν σαν τροχοπέδη για καλύτερες ημέρες, επενδύσεις και βελτίωση εισοδημάτων.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

Με τα παραπάνω δεδομένα, μια υπεύθυνη Κυβέρνηση (μιλάμε θεωρητικά, βέβαια) θα έσπευδε να πληροφορήσει τους πολίτες της Χώρας ότι έρχονται αναταράξεις και πρέπει να προσδεθούν. Να συστήσει περιορισμό στην αισιοδοξία στην αύξηση των εισοδημάτων, στην σιγουριά για απασχόληση και γενικά στην προσδοκία για καλύτερες ημέρες. Και πρωταρχικά, περιορισμό στον δανεισμό κάθε μορφής τουλάχιστον σε χαμηλά επίπεδα ασφαλείας. Και αυτό, με ασφάλιση κινδύνων απώλειας εισοδήματος, κλπ και εκχώρηση στους δανειστές, που η ασφαλιστική αγορά που ελέγχεται από τις τράπεζες δεν προσφέρει, αντίθετα από ότι συμβαίνει στο εξωτερικό. Ετσι, όταν κάποιος θα δει το εισόδημά του να μειώνεται ή να χάνεται, θα χάσει μαζί και το σπίτι του και ότι άλλο έχει από τις τράπεζες που θα σπεύσουν να τον κατασπαράξουν. Και εισοδήματα χάνονται πολύ εύκολα σήμερα από κλείσιμο επιχειρήσεων, συγχωνεύσεις και απώλειες θέσεων και άλλες πολλές συγκυρίες που δεν ελέγχει ο σήμερα ανυποψίαστος εργαζόμενος. Αντί συναγερμού και υπεύθυνης ενημέρωσης, η Κυβέρνηση Σημίτη δίνει απλόχερα χάπια τεχνητής ευεξίας και αβάσιμης αισιοδοξίας, προετοιμάζοντας τους (υπόλοιπους) Ελληνες να πέσουν νέα θύματα των τραπεζών. Με αυτά τα μυαλά, να μην εκπλαγούμε αν κάθε Ελληνας συναντήσει τελικά τον Διακονιάρη του που θα τον σαρώσει. Τα ερωτήματα είναι δύο: Ενα, ποιός θα μείνει σε καλή κατάσταση πλέον σ' αυτόν το τόπο και δύο, από που έχει το δικαίωμα ο κάθε εξουσιαστής και το Κράτος που διευθύνει να μην προστατεύει τον πολίτη. Και, βέβαια, απάντηση δεν περιμένουμε. Ούτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε και από κανέναν άλλο. Απλά, ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Στην Ελλάδα σήμερα, ο πολίτης υπηρετεί το (κομματικό) Κράτος και όχι το Κράτος τον πολίτη του. Ας προσέχαμε.

ΜΕΓΕΘΗ ΣΕ ΕΥΡΩ

Αυτή η φρενίτιδα με την αντίληψη για τα κομπιουτεράκια μετατροπών Δραχμών και Ευρώ ίσως είναι το μεγαλύτερο φιάσκο όλης της επιχείρησης Ευρώ! Εάν ήθελαν να βοηθήσουν τον κόσμο να λειτουργήσει σωστά, θα τον ενημέρωναν ότι η ουσία στις μετατροπές είναι αλλού και όχι στις διαιρέσεις: Πρέπει καθένας να συνηθίσει να συνδυάζει και να συγκρίνει σε Ευρώ, όπως ξέρει να κάνει με Δραχμές με χρηματικά μεγέθη αναφοράς. Ασκείται κανείς να σκέφτεται διάφορα δικά του μεγέθη σε Ευρώ. Δηλαδή τον μισθό του, την αξία του σπιτιού του, του αυτοκινήτου του, τους λογαριασμούς παροχών, ρούχα, οικιακές συσκευές, την εφημερίδα, το ψωμί, το αεροπορικό εισιτήριο, την βενζίνη, κλπ. Ετσι αποκτά την ικανότητα να συσχετίζει μεγέθη σε Ευρώ. Η μετατροπές από και σε Δραχμές δεν έχουν νόημα πλέον, ούτε μπορεί κανείς να ζει με ένα κομπιουτεράκι στο χέρι. Αυτό που δεν έκαναν οι "αρμόδιοι", το έκανε η Ενωση Καταναλωτών & Δανειοληπτών με τον πίνακα που δημοσιεύουμε σαν παράδειγμα. Φτιάξτε και σείς τον δικό σας πίνακα στρογγυλεύοντας τα χρηματικά μεγέθη σε Ευρώ για να βοηθηθείτε να τα αποτυπώσετε ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ευκολότερα. Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα βασικά αυτά μεγέθη αναφοράς και να σκέφτεστε μόνο σε Ευρώ, χωρίς διαιρέσεις.

Για το Ευρώ, τον καταναλωτή και τους κινδύνους του μαζί και με ενδιαφέρουσες αναφορές στις λαμπρές ευκαιρίες που παρουσιάζει η εισαγωγή του Ευρώ στις 12 χώρες για το διεθνές οργανωμένο έγκλημα (τεράστιο υπαρκτό θέμα που δεν αγγίζουν οι "αποστειρωμένοι" Κυβερνήτες μας), θα συνεχίσουμε την άλλη εβδομάδα.

-----------------------------------------------------------------------------------

ΦΥΛΛΟ  ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ

ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ  ΣΕ ΕΥΡΩ 

#

ΕΙΔΟΣ

ΔΡΑΧΜΕΣ

ΕΥΡΩ

1

ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ

34.075.000

100.000

2

ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ

5.111.250

15.000

3

ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΟΥ

11.926.250

35.000

4

ΧΡΕΟΣ ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

3.407.500

10,000

5

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

851.875

2.500

6

ΣΥΝΗΘΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΗ

30.668

90

7

ΣΥΝΗΘΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΟΤΕ

51.112

150

8

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ

20.445

60

9

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ

27.260

80

10

ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΟΥ

306.675

900

11

ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ

204.450

600

12

ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

136.300

400

13

1 ΑΝΔΡΙΚΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ

30.667

90

14

1 ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΝΔΡΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

23.852

70

15

1 ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΟΡΕΜΑ

34.075

100

16

1 ΖΕΥΓΑΡΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

27.260

80

17

ΓΕΜΙΣΜΑ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΑΥΤ/ΤΟΥ

11.926

35

18

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΕΡΒΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

61.335

180

19

ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

250

0,73

20

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΑΞΙ ΣΠΙΤΙ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ

1,295

3,80

21

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

400

1,17

22

ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΚΡΕΑΣ

2.385

7

23

ΜΙΑ ΦΡΑΤΖΟΛΑ ΨΩΜΙ

180

0,53

24

ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

450

1,32

25

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

5.111

15

26

ΕΝΑ CD ΜΟΥΣΙΚΗΣ

5.792

17

27

ΜΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ

25

0,07

28

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ (ΑΘΗΝΑ-ΛΟΝΔΙΝΟ)

122.670

360

29

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ (1 ΑΤΟΜΟ)

6.815

20

30

ΤΑΧΥ-ΓΕΥΜΑ (1 ΑΤΟΜΟ)

1.192

3,50

ΠΗΓΗ : ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ & ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝΔάνεια: Προηγούμενη Σελίδα        Δάνεια: Αρχική Σελίδα        Δάνεια: Προηγούμενη Σελίδα
Advertised by Ati Advertising on se.gr