www.otsm.idx.gr - Οι Τράπεζες Στο Μικροσκόπιο

Π Α Ρ Α Τ Ρ Α Π Ε Ζ Ι Κ Α 

Σήμερα η "τράπεζά" μας έχει πάλι λιτό φαγητό, όπως επιβάλλει το τραπεζικό κατεστημένο σ' αυτή την απίθανη Χώρα όπου οι δυνάμεις του καλού έδιωξαν τελικά τα επάρατα κοινωνικά φρονήματα. Εφεραν όμως τα τραπεζικά φρονήματα, για να μην μείνει αυτός περήφανος και αφέντης λαός χωρίς καταπίεση, συμπίεση, περιθωριοποίηση και κίνητρα να τα μαζέψει και να φύγει στο εξωτερικό ρίχνοντας πέτρα πίσω του στην ισχυρή Ελλάδα του κ. Σημίτη, όπως έκαναν τα εκατομμύρια των Ελλήνων της διασποράς που τους βγήκε μάλιστα και σε καλό γιατί πρόκοψαν.

Οσοι μείναμε να φυλάμε Θερμοπύλες, διαπιστώνουμε ότι ο τόπος έχει γεμίσει από Εφιάλτες. Δεν ξέρεις πια από πού να φυλαχτείς. Εφιάλτης και ο κακός δημόσιος υπάλληλος, λειτουργός του Κράτους της αφόρητης μετριότητας για το οποίο μόνο ο κ. Σημίτης και η κ. Δάφνη φαίνεται ότι είναι υπερήφανοι.  Εφιάλτης και ο τραπεζικός. Για τις τράπεζες που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο θρασύτητας και νομιμότητας, τι να πεί κανείς. Γερμανικές τράπεζες να ήταν στην Ελλάδα κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής, θα φερόντουσαν πολύ καλύτερα. Και ο κ. Σημίτης χαμογελάει και χαιρετά τα πλήθη που τον αποθεώνουν.  Και γιατί να μην χαμογελάει; Είναι ο μόνος πρωθυπουργός που δεν ενοχλήθηκε ποτέ απο την αντιπολίτευση. Οι μόνες φωνές ενόχλησης είναι αυτές της εσωτερικής αντιπολίτευσης, των συντρόφων του.

Είμαστε στη θέση να ξέρουμε ότι οι προβληματισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταλάβαιναν ότι θα έριχναν την Κυβέρνηση έλεγαν "Γιατί να ρίξουμε εμείς την Κυβέρνησή μας ενώ δεν το κάνει η Αντιπολίτευση". Και δεν το έκαναν. Συμφώνησαν να ψηφίσουν δύο "ΠΑΡΩΝ" (Γιαννακόπουλος, Στρατάκης) συμβολικά ότι παραμένει το ανοιχτό το θέμα με τις τράπεζες και οι υπόλοιποι να δώσουν θετική ψήφο. Ετσι και έγινε. Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης, απουσίασαν από την ψηφοφορία οι παρακάτω αντιπολιτευόμενοι βουλευτές: Καραμανλής, Κούβελας, Χουρμουζιάδης, Παπαδημητρίου Ελισάβετ, Κατσίκης, Κοσιώνης, Αγγελής, Μακρή Ζέττα, Μαρκογιαννάκης, Παναγιωτόπουλος, Λιάπης, Καμμένος, Παπαρήγα, Κολοζώφ, Σκυλλάκος, Κανέλλη, Κωνσταντόπουλος. Από το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν οι: Παπουτσής, Ασκητής, Βερελής, Κουρουμπλής, Πάγκαλος, Φούρας, Θεοδώρου, Κεδίκογλου, Παπαγεωργόπουλος, Χρυσοχοϊδης, Γικόνογλου, Τσοχατζόπουλος, Αργύρης, Παπούλιας, Πετσάλνικος, Καλαφάτης, Σουμάκης, Σκουλάκης, Αρσένη και Σημίτης. Για όσους ανησυχούν τι ψήφισαν οι εκλεκτοι Πασόκοι του Νομού Ροδόπης, δηλαδή οι κ.κ. Γκαλήπ Γκαλήπ και Μεχμέτ Αχμέτ, τους διαβεβαιώνουμε ότι στήριξαν σταθερά το Κόμμα και το προστατευόμενο τραπεζικό σύστημα, για το καλό πάντα της Ελλάδας. Εδω το ψήφισε ακόμα και ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος που δεν το είχε ψηφίσει το 1998.

Τώρα που η βούληση του Γιάννου έγινε νόμος, ακούστε τι εισπράτουμε από τις τράπεζες. Πήγε δανειολήπτης προ ημερών στην Εθνική Τράπεζα για να καταθέσει την αίτηση χορήγησης στοιχείων και υπαγωγής στην ρύθμιση, όπως προβλέπει ο νέος νόμος. Εκλεκτός υπάλληλος του κόβει τη φόρα και του λέει: "Δεν μπορώ να πάρω την αίτηση γιατί η Διοίκηση (δηλαδή ο κ. Καρατζάς) δεν έχει βγάλει ακόμα την εγκύκλιο με τις οδηγίες". Οι κ.κ. Σημίτης, Παπαντωνίου, Γκαλήπ και Αχμέτ και όλοι οι άλλοι εν Χριστώ και εν Αλλάχ αδελφοί και σύντροφοι μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Το σύστημα δουλεύει και παίρνει σπίτια, κεφάλια και αξιοπρέπειες των "ρεταλιών" του λαού. Σιγά μην πάρουμε και την αίτηση του δανειολήπτη επειδή το λέει ο νόμος. Νόμος είναι το συμφέρον της τράπεζας και το κέφι του κάθε τραπεζοϋπάλληλου.

Από αυτή τη στήλη σας έχουμε αποκαλύψει πολλά. Αυτό όμως που ακολουθεί, να το προσέξετε ιδιαίτερα γιατί πρόκειται για πυρηνική βόμβα. Για μεγάλη και φιλική τράπεζα του κρατικού τομέα, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Βρίσκεται σε εκκόλαψη τεράστιο σκάνδαλο που θα αφήσει άναυδους τους πάντες εντός και εκτός Ελλάδος. Ισως γίνει και ταινία γιατί το θέμα προσφέρεται. Ακόμα καλύτερα, ίσως τεθεί ακόμα και θέμα ανάκλησης της αδείας λειτουργίας της. Εμείς που έχουμε όλα τα στοιχεία και τα αξιοποιούμε αρμοδίως αλλά ακόμα δεν είναι ανακοινώσιμα, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τέτοιο τραπεζικό φαινόμενο δεν έχει ξαναδεί ο τόπος αυτός, που πάντα θεωρούσα ότι τα έχει δει όλα από τις τράπεζές του. Το Ελληνικό τραπεζικό μεγαλείο στα χάϊ του. Υπομονή για λίγο καιρό ακόμα. Μετά θα διαβάζετε για μήνες και χρόνια. 

Εμπορική Τράπεζα. Διοικητής κ. Ιωάννης Στουρνάρας. Νέος, μορφωμένος, άξιος και προφανώς Πασόκος. Εκλεκτό και το ίδρυμα του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Τόσο καλό που έσπευσε η Γαλλική Τράπεζα Credit Agricole να γίνει μεγαλομέτοχος. Εκλεκτός όμως Εισαγγελέας, απο τα γεράκια της Δικαιοσύνης, εξετάζει βαρύτατες καταγγελίες και αποδεικτικό υλικό που, κατά τον καταγγέλοντα, πρώην ανώτατο στέλεχος της Τραπέζης "αποδεικνύει συμμετοχή ανωτάτων διευθυντικών στελεχών και μελών της Διοίκησης της Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος (Σημ. μα βέβαια, όλος ο αγώνας για το καλό της Ελλάδος γίνεται) σε σοβαρά ποινικά αδικήματα, δηλαδή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παράβαση χρηματιστηριακής νομοθεσίας, εκτροπή δανείων με σκοπό την μη καταβολή ΕΦΤΕ και λοιπών εισφορών στο Δημόσιο, υπεξαίρεση καθαρών κερδών της Τραπέζης και μεταφορά τους στο εξωτερικό, εξαπάτηση Μετόχων και επενδυτών". Ευτυχώς που δεν είμαι μέτοχος της Εμπορικής. Εγώ πάντα στήριζα και θα στηρίζω Καρατζά και Εθνική πάσης Ελλάδος. Ακόμα και Μυτιλήνης που οι κάτοικοι δεν έδιωξαν ακόμα το εκεί κατάστημά της για τον "χειρισμό" του περίφημου ερανικού λογαριασμού. Εκείνο που δυσκολεύομαι να καταλάβω είναι το γιατί το δικηγορικό γραφείο της κόρης του δεν αναλαμβάνει υποθέσεις υπεράσπισης δανειοληπτών και συγγενών που έχουν χάσει ανθρώπους στο Μινώταυρο του τραπεζικού συστήματος. 

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε στο Πρωτοδικείο Αθήνας δικαστική μάχη θύματος εταιρείας χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) που προσπαθεί να πάρει και ένα σπίτι αφού πληρώθηκε ήδη πολλαπλάσιες φορές την αξία του εξοπλισμού που είχε πάρει μικρομεσαίος επιχειρηματίας για να κάνει τη δουλειά του. Το καλό αυτό πιστωτικό ίδρυμα ζητάει υπερβολικά μεγάλα ποσά που πραγματογνώμονας που κλήθηκε να ελέγξει την νομιμότητα της απαίτησης σε βάρος του θύματος γνωμάτευσε ότι αυτός έχει εξοφλήσει κάθε συμβατική υποχρέωσή του με τα 133 εκ. που έχει ήδη πληρώσει και που είναι 10 εκ. παραπάνω από τα κανονικά. Ιδια συμπεράσματα έχουν βγει και σε ελέγχους άλλων πελατών του λήζινγκ. Το δικαστήριο σταμάτησε τις ορέξεις της εταιρίας λήζινγκ που ζητούσε ακόμα άλλα 45 εκ. και έκανε πλειστηριασμό να πάρει και σπίτι. Προκύπτει ότι πρόκειται για ενδιαφέρουσα κατάσταση που πιθανότατα θα ανοίξει νέες διεκδικήσεις των θυμάτων για επιστροφές των παράνομα χρεωθέντων. Εσείς ήδη είσαστε ενήμεροι για το θέμα και θα έχετε πρώτοι αποκαλυπτικές πληροφορίες για την πορεία του νέου αυτού εκρηκτικού θέματος στον ωραίο χώρο των Ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων. Ομορφος κόσμος, πασοκικά πλασμένος. Για μια Ελλάδα νέα. Αυτά έλεγε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ, τα άκουσαν τα εκατομμύρια των Αλβανοσλαβορουμάνων και λοιπών αμαρτωλών και αρματωλών πασών των Ρωσιών και προτίμησαν να έλθουν στη χώρα μας αντί να πάνε κάπου αλλού. Η παραπλανητική διαφήμιση πάντα έχει και τις αρνητικές της πλευρές. Και επειδή επρόκειτο για προπαγάνδα και όχι για απλή πολιτική διαφήμιση, θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Δεν ξέραμε, τουλάχιστον δεν ρωτάγαμε!

Και για να μην ξεχνάμε και τον αγωνιστή της σοσιαλιστικής δημοκρατίας, εργατοπατέρα της ΟΤΟΕ και σύντροφο του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Δημήτρη Κουσελά, αποτυχημένο υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας στις τελευταίες εκλογές, σας δίνουμε ακόμα κάτι απο την πρόσφατη βαρυσήμαντη ανακοίνωση της ΟΤΟΕ. Προσθέτει λοιπόν ο κ. Κουσελάς και την εξής απίστευτη συνδικαλιστική κορώνα-απειλή που εμένα προσωπικά με γέμισε φόβο και δέος: "Απευθυνόμαστε τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στις Διοικήσεις των Τραπεζών και επισημαίνουμε ότι, η ικανοποίηση των αιτημάτων μας τόσο στο Ασφαλιστικό όσο και στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου μας αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή πορεία του Πιστωτικού Συστήματος (...και εδώ κεφαλαία) και για τη συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται". Ολοι εμείς, τα εκατομμύρια θύματα των τραπεζών και των άξιων υπαλλήλων τους, κάνουμε έκκληση σε κάθε αρμόδιο και μη, τον Πλανητάρχη κ. Μπούς, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τον ΟΠΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον κ. Σημίτη, την αναπληρωματική Μις Υφήλιο, τον κ. Καρατζά, τους μάγους όλων των φυλών της Αφρικής, τον κ. Κάρατζιτς, τους θεραπευτές της Μαλαισίας, την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών και κάθε υπεύθυνο παράγοντα σ' αυτόν τον πλανήτη να κάνουν ότι μπορούν για να μην ικανοποιηθούν τα αιτήματα-απειλές του κ. Κουσελά και της ΟΤΟΕ για να απαλλαγούμε επι τέλους από το επάρατο "Πιστωτικό Σύστημα" και την συμβολή του στην οικονομική μας ανάπτυξη. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε άλλο. Μέχρις εδώ ήταν. 

Ενας άλλος εκλεκτός φορέας τραπεζοϋπαλλήλων, η Νέα Συνδικαλιστική Κίνηση εργαζομένων στην Εμπορική τράπεζα κάνει και αυτοκριτική. Παραδέχεται ότι υπάρχουν κλεμμένα αποθεματικά των ταμείων από τις τράπεζες και το κράτος, όπως όλοι οι φίλοι της στήλης πολύ καλά γνωρίζουν. Σε ανακοίνωσή τους ζητούν "να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα της Κυβέρνησης.... για να επιστραφούν τα κλεμμένα από την εργοδοσία και το κράτος αποθεματικά των ταμείων". Τόσο χρόνια, κύριοι, που είσαστε όταν οι ίδιοι συνεργούσατε στην μεγάλη αυτή κλοπή, την μεγαλύτερη σε βάρος αυτού του ταλαίπωρου λαού από την σύσταση του Κράτους της νεώτερης ιστορίας μας;

Μεγάλη "επιχείρηση" ενημέρωσης των δανειοληπτών σε όλη την Ελλάδα αρχίζει η Συντονιστική Επιτροπή για τα προβλήματα με τις τράπεζες. Η εξόρμηση αυτή θα παρουσιασθεί σε εκδήλωση που θα γίνει την Τρίτη, 29 Μαϊου 2001, ώρα 7 μμ στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ακαδημίας 7, όπως θα διαβάσετε στη πρόσκληση που δημοσιεύουμε ολόκληρη. Να μην λείψει κανένας και καμία γιατί εκεί θα ακουστούν και εξαιρετικά ενδιαφέροντα καινούργια πράγματα. Οπως η πορεία της προετοιμασίας ίδρυσης την νέας πολυμετοχικής υπερτράπεζας των Ελλήνων πολιτών. Πρόκειται για το κάτι άλλο. Αυτό που θα φέρει τα επάνω κάτω στο τραπεζικό σύστημα. Ας πρόσεχαν. 

 


Δάνεια: Προηγούμενη Σελίδα        Δάνεια: Αρχική Σελίδα        Δάνεια: Προηγούμενη Σελίδα
Advertised by Ati Advertising on se.gr